Petra

Altruist Chi
October 25, 2018
Muharema Ana Daunova
October 25, 2018

Ne postoji u našem svijetu tako zastrašujuće stvorenje kao Petra. Iako je takva, ona je divna, mudra i prelijepa. Njena ljepota ostavlja svakog bez daha, njena postojanost i spokojnost čini je posebnom svakom oku i srcu. Kad je god neko posjeti od nje ode kao druga osoba, kao drugo stvorenje, kao bolje stvorenje, vječita je učiteljica života i shvaćanja, smrti i izgubljenosti. Međutim, one zle ona učini izbezumljenim ili izopačenim. Neke zatoči vječno a neke ubije. Stara je kao svijet i njegov najbolji primjer umjetnosti. U njoj dan danas postoji raznih stvorenja, malih i velikih, zlih i dobrih.

Petra nije magična ali nije ni obična, ona je čudesno stvorenje totalne realnosti koja nam daje mogućnost da svoje misli, maštu i strahove vidimo u stvarnom obliku. Čuvari galaksije Petru su često koristili kao posljednji test Altruista ka njihovom konačnom sazrijevanju i usavršavanju i ka totalnom oslobođenju njihovih moći. Neki su pali, neki su se još više uzdigli.

Mnogi, oni najjači, Petru su koristili kao izvanredno mjesto za trening a one željne moći bi Petra a da oni ne znaju zatočila u svojoj iluziji tako da bi smatrali da je Petra mjesto njihova života a ne naš svijet. Petra je bila mudra, nije puštala nekažnjeno nikog ko je zasluživao kaznu, nije kaznila nikog ko je zasluživao milost. Oduzimala je moći onima koji su joj težili, davala je sve onima koji su bili zadovoljni i onim što imaju.

Bila je najbolja učiteljica koju svijet poznaje a nije bila čovjek, bila je prašuma petlji. Njene boje su bile nestvarne i nigdje drugo viđene, njena atmosfera je bila neprikosnovena i sjajni okidač svih emocija koje čovjek može osjetiti. Niko nikad nije proispitivao njene izbore, njena djela i njene sudove. Bila je neprikosnovena i neporažena od svakog zla. Sve dok u nju nisu zatočili jedno drugo stvorenje. Marlisu.

Share with your friends:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *