Muharema Ana Daunova

Petra
October 25, 2018
Am
October 25, 2018

Muharema na svijet dođe sa Downowim sindromom. Njeni roditelji imali su samo nju, jer su kasno odlučili da imaju djecu. Oboje su bili vješti i nevjerovatno intelektualni agenti Isiambula. Svoju karijeru su prekinuli kad su dobili nju, potpuno joj se posvetivši. Muharema je rasla razigrana i vesela ali i izrazito talentirana. Njen sindrom je postao njena prednost. Mnogima je privlačila pažnju jer je bez obzira na očekivanja ostvarivala nevjerovatne rezultate. U školi je jako učila i njen vannastavni program oduzimao je dah svakom. Njen tempo bio je neumiruć i nesavladiv.

Njeni roditelji bili su njena najjača podrška i najveći vjetar u leđa. Posvetili su ostatak svog života njoj, prekinuvši svoje karijere koje bi ih odvele ka najvišim slojevima društva. Njihova kćerka im je bila najveća ambicija i najbolja karijera.

Muharema je bila najbolja studentica i upisala je Kriminologiju. Njena deduktivnost je učinila divnom detektivkom. Akademija Altruista u Isiambulu je pozvala i dodijelila joj nagradu najboljeg studenta u povijesti Elza galaksije, čime je instantno osvojila mjesto u Akademiji. Međutim, ona je sve to prekinula i napustila svoju karijeru, udala se i zasnovala porodicu. Dobila je dvije kćerke, Dau i Novu.

Rat u svijetu je odnio njenu porodicu, njena supruga, ali i Dau i Novu…

Nakon dugogodišnjeg nestanka i mentalnog orijentiranja vratila se pred vrata Akademije Altruista, gdje je postala jedna od najboljih studenata, odakle je postala Guvernerka Amneste…

Kao Guvernerka u tri godine uspostavila je totalnu kontrolu nad kriminalom gdje je otkrila i zatvorila preko stotinu narko šefova i hiljadu terorista. Veliki politički krugovi su je nazvali Venalni sindrom, aludirajući na to da je bila mat svakoj korupciji ili podmićivanju u vlasti ili javnim ustanovama.

Muharema Ana Daunova je bila zaslužna za nevjerovatan ekonomski i zdravstveni te obrazovni rast u Amnesti tako da joj je dobila Amnestinu nagradu za mir. Na taj dan dok je uzimala nagradu iz nje se izlio otrovni gas koji je prikovao u komi deset mjeseci.

Dok je bila u komi, čuvali su je čuvari galaksije Elza, jer atentati nisu prestajali. U deset mjeseci preko sedam stotina atentata je izvedeno na nju i nijednom se nije moglo ući u trag. Kad se probudila, ćutala je sve dok nije stala pred Vijeće sigurnosti Amneste.

Ja sam preživjela, neću odustati, neću stati, neću spavati, radit ću žestoko, sve ću vas uništiti, svima ću vam u kraj stati, svima koji želite da činite zlo! Ja sam Muharema Ana Daunova, preživjet ću vaše spletke, uspjet ću!

Obraćala se čelnicima ovog svijeta a oni koji su bili od njih zli su duboko u svom srcu znali, da će njihov red doći!

Share with your friends:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *